TALLERS_KVARTIRNIK A L'OCTUBRE


CONSUELO BAUTISTA
QUÈ FEM AMB LES FOTOGRAFIES?


La imatge està incorporada a la nostra vida quotidiana de tal forma que ja no podem prescindir-ne. Registrem convulsivament instants i més instants de la nostra vida per a després oblidar les imatges en un calaix o a l'ordenador. Observar, crear, conservar, recordar, són conceptes que podem aplicar a la fotografia i que volem recuperar en aquest taller. Us convidem a reflexionar sobre aquestes imatges que omplen les nostres memòries digitals: els autoretrats, les fotos familiars, les fotos de viatges i sobre la fotografia en general, per així establir un diàleg personal, sensible i profund amb les imatges, i recuperar la nostra entitat social.

Dirigirà el taller Consuelo Bautista, Fotògrafa independent que ha desenvolupat un ampli treball personal lligat a la fotografia documental. Simultàniament amb la direcció del taller, Consuelo Bautista, realitzarà una exposició des de juny de 2012 fins al gener de 2013 del projecte RAVAL a L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona. RAVAL amb tres cossos de treball diferenciats, serà un dels projectes que analitzarem durant el taller:

1.El carrer hospital: Instal.lació amb fotos i so gravat per la fotografa durant la presa de les imatges l'any 2004
2.Històries del Raval: Exposició d'imatges inèdites fins al moment, realitzades durant 2008/2009 per encàrrec l'Arxiu.
3.Una sèrie d'imatges del barri del Raval que han estat dipositades a l'Arxiu fotogràfic de Barcelona, realitzades per diferents autors en diferents èpoques i que seran escollides especialment per a l'ocasió, acompanyaran la proposta.



El curs es basarà en la anàlisi d'exemples de projectes que s'estan fent actualment sobre la memòria personal o col·lectiva, però també en fer activitats practicas d'edició, valoració i treball amb arxius fotogràfics ja existents, que seran el punt de partida.

FOTÒGRAFA 
CONSUELO BAUTISTA

FES UN PROJECTE AMB LES TEVES IMATGES!!!
Arxius personals, àlbums familiars, Internet i xarxes socials. 

PRÀCTICA AMB!!!
Obres d'artistes contemporanis realitzades a partir d'àlbums familiars, i qualsevol treball que els participants del taller tinguin interès en aportar.

AMB CONVIDATS MOLT ESPECIALS!!!!
Col·lectiu que proposa instal·lacions per a revelar la mirada del autor i l'observador allí on s'han produit. Refotografía, que consisteix en tornar a fotografiar desde el mateix lloc una escena previament registrada.

Clemente Bernard.
Fotógraf i cineasta documentalista independent, autor del llibre "Desvelados" i el documental "Morir de sueños", un projecte sobre la memòria histórica española. 
Els seus llibres.

OBERT A TOTHOM…
AMB INTERÈS PEL MÓN FOTOGRÀFIC DEL PASSAT, PRESENT I FUTUR.
Fotògrafs, documentalistes, artistes, tècnics en arxius, gent amb arxius familiars, arxiu amb dispositius mòbils. Duració del curs: 16 hores.



HORARI
DIVENDRES 12
DE 10 a 14 HORES I DE 16 a 20 HORES.
DISSABTE 13
DE 10 a 14 HORES I DE 16 a 20 HORES.
DIUMENGE 14
DE 10 a 14 HORES. I DESPRÉS (PHOTO_VERMOUT + DINAR)



PARTICIPANTS
MÀXIM 12 PLACES.

PREU TALLER
130 EUROS + 20 EUROS (PHOTO_VERMOUT + DINAR)



…NO ET PREOCUPIS  ENS HO MUNTEM! ET VENIM A BUSCAR A L'ESTACIÓ O ET BUSQUEM ALLOTJAMENT ENTRE LA GENT DEL COL·LECTIU.

…I A MÉS A MÉS  LA FOTO_FIDEUÀ O PRODUCTE DE TEMPORADA! PER ALS PARTICIPANTS QUE DESITGIN COMPARTIR UNA JORNADA FOTO_GASTRONÒMICA COMPLERTA. (20 EUROS).



MÉS INFO






A LOS INVISIBLES